środa, 27 kwietnia 2016

Łosoś w papilotkach

Coraz więcej warzy pojawia się na bazarkach i aż kusi, aby przygotowywać lekkie i kolorowe dania :) czasu na gotowanie nie ma dużo, bo synek po żłobku ciągnie na dwór więc szybki i proste dania będą pewnie gościły u mnie  w tym czasie letnim :)

Składniki:

- 450 g łososia filet bez skóry
- pęczek szparagów zielonych
- papryka czerwona
- cukinia
- pieprz cytrynowy
- cytryna
- pieprz w ziarnach, kolendra w ziarnach

Łososia umyć i osuszyć. Pokroić na trzy równe części.
Papier do pieczenia przygotować na wielkość blaszki z piekarnika (3 kawałki)

Paprykę pokroić w grubsze słupki, cukinię w plastry, szparagi - oderwać zdrewniałą część. Pieprz i kolendrę wsypać do moździerza i rozdrobnić.

Na środku każdego kawałka papieru położyć plastry cukinii, słupki papryki i szparagi. Na warzywa położyć łososia. Łososia posypać z obu stron pieprzem cytrynowym oraz pieprzem z kolendrą. Papierki zawiązać jak cukierki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 25 minut.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz