Mój synek dzisiaj odsypia chyba wczorajszy dzień więc mamuśka szaleje w kuchni :)
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na ciasto marchewkowo-cukiniowe bez jaj i mleka. W sam raz dla osób z alergią oraz dla mam karmiących, których dzieciaczki mają alergię na mleko i jaja.
Ciasto marchewkowo-cukiniowe bez jaj i mleka
Potrzebne nam będą:
- 2 duże starkowane marchewki
- pół starkowanej cukinii
- 2 szklanki mąki (ja dałam 1 zwykłej, 1 razowej)
- 1 szklanka oliwy
- 1 czubata łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanku cukru (jak lubisz słodkie to daj 1 szklankę)
- 1 łyżeczka cynamonu
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą, następnie dodajemy oliwę i na końcu starkowane warzywa. Przekładamy do blaszki (u mnie keksówka o wymiarach dł - 30 cm, szer - 11 cm). Pieczemy do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni (u mnie 45 minut).
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz