poniedziałek, 27 lipca 2015

Bruschetta

Wykorzystanie tostowego pieczywa - ciąg dalszy. Teraz śniadaniowo i pomidorowo :)

Polecam na szybkie śniadanie. Smaczne i zdrowe!





Składniki:

- 6 kromek pieczywa tostowego
- 20 g masła
- 2 średnie pomidory
- cebula czerwona
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- kilka listków świeżej bazylii
- pieprz
- 120 g mozzarelli 

Kromki smarujemy masłem.

Pomidory, cebulę i czosnek siekamy w kostkę. Bazylię rwiemy na kawałeczki. Dodajemy oliwę i pieprz i wszystko ze sobą mieszamy. Taką pomidorową salsę kładziemy na kromki posmarowanego pieczywa i posypujemy posiekaną w kosteczkę mozzarellą.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy aż ser się lekko zrumieni (około 7 minut) w 190 stopniach.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz