Wykorzystanie tostowego pieczywa - ciąg dalszy. Teraz śniadaniowo i pomidorowo :)
Polecam na szybkie śniadanie. Smaczne i zdrowe!
Składniki:
- 6 kromek pieczywa tostowego
- 20 g masła
- 2 średnie pomidory
- cebula czerwona
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- kilka listków świeżej bazylii
- pieprz
- 120 g mozzarelli
Kromki smarujemy masłem.
Pomidory, cebulę i czosnek siekamy w kostkę. Bazylię rwiemy na kawałeczki. Dodajemy oliwę i pieprz i wszystko ze sobą mieszamy. Taką pomidorową salsę kładziemy na kromki posmarowanego pieczywa i posypujemy posiekaną w kosteczkę mozzarellą.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy aż ser się lekko zrumieni (około 7 minut) w 190 stopniach.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz