sobota, 8 sierpnia 2015

Pierś z kury z salsą pomidorową

Uzupełniając zaległości blogowe przypomniał mi się super przepis na szybki i smaczny obiad.
Niby zwykła pierś z kury, a jednak smakuje wybornie!

Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka
- dwa dojrzałe pomidory malinowe
- ząbek czosnku
- czerwona cebula
- mozzarella
- sól, pieprz
- bazylia
- natka pietruszki
- oliwa

Pierś podzielić na dwie pojedyncze, a następnie każdą przekroić wzdłuż. Posolić i popieprzyć.
Cebulę, czosnek i pomidory drobno pokroić, dodać łyżkę oliwy, posiekaną bazylię i pietruszkę.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia położyć mięso, na wierzch kłaść łyżką salsę i po całości posypać posiekaną mozzarellą.

Piec w 190 stopniach przez 25-30 minut.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz