piątek, 5 lutego 2016

Omlet z grzybami leśnymi

Kolejna propozycja śniadaniowa. Małe wspomnienie jesieni :)

Składniki:
- dwa jajka
- łyżka mąki
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki wody lub mleka

Jajka rozbić i połączyć z resztą składników dokładnie mieszając aby nie było grudek mąki. Masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć na lekkim ogniu z obu stron do ścięcia jaj.

Farsz:
- 150-200 g grzybów leśnych
- cebula
- sól, pieprz
- czosnek niedźwiedzi 

Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać obgotowane wcześniej grzybki leśne. Podsmażyć aż woda odparuje. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.

Omlet przełożyć na talerz, na środek położyć grzybki i złożyć na pół.

SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz