sobota, 4 czerwca 2016

Glazurowana młoda marchewka i groszek cukrowy

Na targach mnóstwo świeżych warzyw, które chciałoby się bez przerwy jeść. Dla mnie okres nowalijek to okres, kiedy mogłabym jeść same warzywa!





Składniki:
- pęczek młodej marchewki z nacią
- duża garść groszku cukrowego
- łyżka miodu
- sól
- łyżka masła

Marchewkę i groszek myjemy i obieramy. Z marchwi obcinamy nać, ale zostawiając około 2-3 cm przy końcu.
Warzywa lekko podgotowujemy w osolonej wodzie. Gdy są al dente, przekładamy je na patelnie z rozpuszczonym masłem i chwilkę dusimy. Na całość polewamy łyżkę miodu i glazurujemy chwilkę. Możemy dodać szczyptę soli, która dopełni smak warzyw.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz