sobota, 30 lipca 2016

Pulpeciki z łososia i kaszy jaglanej

Zdrowy początek dnia, to również zdrowa dalsza część dnia! Staram się jeść i komponować swoje posiłki tak, aby dostarczyć wszystkich składników. Teraz jest czas, kiedy mamy dużą dostępność świeżyć, tanich i smacznych warzyw - więc z nich korzystajmy! :>





Składniki:
- 200 g fileta z łososia
- 60 g kaszy jaglanej
- garść świeżego szpinaku
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, kolendra
bułka tarta - do obtoczenia

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2.

Wszystkie składniki wraz z kaszą wrzucić do malaksera i zblendować. Doprawić.
Formować wilgotną dłonią małe kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na odrobinie oliwy lub upiec w 180 stopniach na złoty kolor (około 30 minut).

Spagetti warzywne:
- cukinia
- marchewka

Warzywa obrać i umyć.
Obieraczką do warzyw pokroić długie pasma. Na parze lekko zblanszować warzywa.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz