Składniki na spód:
- 2 szklanki mąki
- 125 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- pół szklanki cukru (lub cukru pudru)
- 2-3 łyżki lodowatej wody
- 1 łyżka gęstej śmietany
Wszystkie składniki ciasta zagnieść ze sobą, ukształtować kulę i włożyć na 30 minut do lodówki.
Po 30 minutach, ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Piec około 20 minut w 180 stopniach.
Wyjąć spód do ostygnięcia.
Składniki na masę serową:
- 500 g serka mascarpone
- 200 g śmietanki 30 %
- pół szklanki cukru pudru
- wanilia
Serek utrzec z cukrem i wanilią. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć delikatnie obie masy. wyłożyć na ostudzony spód.
Na wierzch kładziemy swoje ulubione owoce. U mnie są to maliny, borówki, czereśnie i kiwi :)
SMACZNEGO!!!
Muszę, poprostu musze kiedys takie zrobić
OdpowiedzUsuńAle ślicznie... tak kolorowo i na pewno pysznie:)
OdpowiedzUsuń