środa, 6 sierpnia 2014

Brownie z kaszy jaglanej

Ciasto to zrobiłam przed samym porodem, kiedy to chciałam maksymalnie zaspokoić potrzebę na słodkie i na czekoladę. Jako, że w okresie ciąży staram się zdrowo odżywiać (poza małymi wybrykami ;)), to postanowiłam zrobić zdrowe ciacho :)





Składniki:
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 3 jajka
- pół szklanki cukru drobnego
- szczypta proszku do pieczenia (około 1 łyżeczki)
- szczypta soli
- 50 ml oleju 
- pół szklanki śmietanki 30 %
- pół szklanki kakao 

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą na sitku. Gotujemy w 1 szklance wody ze szczyptą soli.
Gdy kasza wchłonie całą wodę, zestawiamy z ognia i blendujemy na gładką masę.

Do zmiksowanej kaszy dodać resztę składników i ponownie zbledować (bądź użyć robota kuchennego) do połączenia się składników.

Ciasto wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut do suchego patyczka.

SMACZNEGO!!! 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz